Säätiön viestintätiimi järjesti syksyllä 2019 kaikkien aikojen ensimmäisen Riippuvuudet nyt -seminaarin. Päihdetiedotusseminaarin perinteitä jatkava seminaari käsittelee ajankohtaisia puheenaiheita ja avaa uusia näkökulmia niihin. Lokakuussa pidetyssä seminaarissa pureuduttiin rahapelaamisen teemaan, joka herätti keskustelua erityisesti syksyllä sen jälkeen, kun Veikkauksen markkinointitavoista syntyi paljon keskustelua.

Miten peliriippuvuutta hoidetaan ja miten siitä voi toipua?

Vuoden 2019 näkökulmaksi valikoitui peliriippuvuudesta toipuminen. Tämä puoli rahapelaamisssa haluttiin tuoda esiin, koska teema oli jäänyt vähemmälle huomiolle rahapelaamisesta virinneessä keskustelussa.

Kutsuimme seminaariin tutkijoita, asiantuntijoita, kokemusasiantuntijoita ja toimittajia keskustelemaan aiheesta. Erityisen hyvää palautetta saimme paneelista, jossa ongelmallisesta pelaamisesta toipuneet Mattias Boström ja Jouko Vidgren sekä läheinen Ella-Maria Tuomela avasivat kokemuksiaan ja keskustelivat niistä. Asiantuntijoiden esityksissä kerrottiin muun muassa toipumisen pääomasta ja nuorten kokemuksista rahapelaamiseen hakevien hoitoryhmissä.

Suorana striimatun seminaarin tallenne löytyy YouTubesta.