Image
Tessalongin tapaaminen

Arjen toimintakyky

Arjen toimintakyky -hanke tukee järjestöjä ja palveluntarjoajia, joiden tavoitteena on työikäisten toimintakyvyn tukeminen. Seurantatyökaluna käytetään Paradise24fin-kyselyä. 

Image
dopinglinkki eu-konferenssissa

Dopinglinkki

Dopinglinkki laajensi tarjoamaansa asiantuntijatietoa ja anonyymiä terveysneuvontaa kuntodopingista ja sen vaikutuksista Tor-verkkoon. 

Annoitte niin positiivisen kokemuksen, että viidakkorumpu soi meidän kautta pitkälle.

Palaute Katuklinikalle
Image

Katuklinikka

Katuklinikka aloitti haittoja vähentävän, jalkautuvan päihdetyön Helsingin ja Tampereen lisäksi Oulussa. 

Image

Kokenet

Kokenet – mieli mukaan -hankkeessa koulutettiin sen päätösvuotena 18 uutta kokemusasiantuntijaa vastaamaan alkoholinkäytön, peliriippuvuuden tai mielenterveyden ongelmiin liittyviin kysymyksiin verkossa.

283

Katuklinikan kotikäyntiä

1 860

Katuklinikan asiakasta

27

kuntodopingiin liittyvää kysymystä Tor-verkossa

10

uutta artikkelia kuntodopingista

Image

Kuntouttava työtoiminta

A-klinikkasäätiön järjestämän kuntouttavan työtoiminnan päiviä kertyi Kymenlaakson, Salon, Hämeen ja Lahden toimipisteissä reilut 5 000. 

Image

Lasinen lapsuus

Tietoa ja tukea vanhempien alkoholinkäytöstä haittoja kokeville lapsille ja nuorille tarjoava Lasinen lapsuus -työ järjesti kolmella paikkakunnalla vertaisryhmiä lasisen lapsuuden kokeneille aikuisille. 

Image

Mipa 2.0

Mipa 2.0 koordinoi kymmenen päihde- ja mielenterveysjärjestön tutkimusohjelmaa. Vuosi sisälsi useiden tutkimusten ja artikkeleiden julkaisuja sekä seminaareihin osallistumisia.

Image

Muunto-hanke

Ainetunnistuksen aika -päätösseminaariin tammikuussa päättynyt Muunto-hanke selvitti mahdollisuutta perustaa Suomeen anonyymi, haittoja vähentävä ainetunnistuspalvelu.

Tärkeetä ja ihan huippua toimintaa! Välillä sitä on miettinyt, että miten näin hieno juttu onkaan olemassa.

Palaute Nea-osahankkeen kyselyyn
Image

Osis

Vuonna 2019 asiakkaat arvioivat asteikolla 1–5 Osiksen huumeita käyttäville, korvaushoidossa oleville ja kuntoutuville ihmisille suunnatusta vertaistukitoiminnasta saadun hyödyn keskiarvoksi arvosanan 4,6.

Image
Peluuri

Peluuri

Pelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisyn ja vähentämisen parissa työskentelevä Peluuri avasi uudistetun Peli poikki -ohjelman asiakkaille. Vuoden aikana ohjelman kävi läpi 225 pelaajaa.

Image

Päihdelinkki

Päihteistä, pelaamisesta ja muista riippuvaisuuksista tietoa, vertaistukea ja neuvoja tarjoavan Päihdelinkin kävijämäärä nousi 44 %. 

Image

Sähköiset palvelut

Sähköiset palvelut julkaisi vuoden lopussa sosiaalisen työllistämisen sähköisen tukipaketin. 

18 228

käyntiä Salon kuntouttavan työtoiminnan pisteissä

118 952

käyttäjää Peluuri-sivustolla

2 304

yhdeydenottoa Peluurin auttavaan puhelimeen ja chattiin

346 000

kävijää Päihdelinkissä kuukausittain

Image

Tietopuu

Tietopuu otti vuoden aikana järjestöille ja hoitohenkilökunnalle tuotettavan seurantatiedon keruuta varten käyttöön PowerBi-visualisoinnin.

Image
Ensimmäiset 48 tuntia -esite

Verkko-Vinkki

Verkko-Vinkki tuottaa verkossa tapahtuvaa terveysneuvontaa. Vuoden aikana syntyi myös sarjakuvamainen esite yliannostustilanteiden välttämiseksi.

 

Image

Viestintä

Otimme käyttöön uusia sosiaalisen median kanavia ja aloimme koordinoida Verkko-Vinkin kanssa nopean huumetiedon verkostoa Nopsaa.

 

Image
Tampereen päiväkeskustoiminta völjy

Völjy

Tampereella päivätoimintaa huumeidenkäyttäjille tarjoava Völjy täytti 5 vuotta.

Tästä sivusta on ollut paljon apua, ihanaa kun olette täällä antamassa virtuaalista tukea. Tuskin olisin nyt tässä tilanteessa, jos en olisi tänne kirjoittanut ja saanut hyviä neuvoja.

Palaute Valtti-keskustelufoorumista